jeugd spelregels
fotoheader1.jpg fotoheader2.jpg

jeugd spelregels

 
We hebben alle regels op een rijtje staan, incl. wat beeldmateriaal. 
 
Klik hier voor de spelregels van de 8-tallen.
Klik hier voor de spelregels van de 6-tallen.
Klik hier voor de spelregels van de 3-tallen.
Klik hier voor een Powerpoint Presentatie nieuwe spelregels Jongste Jeugd.
Klik hier voor uitleg over een groot verschil in speelsterkte bij de Jongste Jeugd.
 
Nieuwe regel ingaand seizoen 2013/2014
 
Vraag 1 : Wat gebeurt er als een teambegeleider gedurende de wedstrijd tijdelijk van hetveld wordt gestuurd (gele kaart) ?

Antwoord : de betreffende teambegeleider moet 10 minuten buiten de omheining gaan staan en mag gedurende zijn tijdstraf niet coachen of aanwijzingen geven. Tevens speelt het betreffende team gedurende de tijdstraf met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

Vraag 2 : Wat gebeurt er als een teambegeleider definitief van het veld wordt gestuurd(rode kaart)

Antwoord : de betreffende teambegeleider mag zich gedurende het restant van de wedstrijd niet langer binnen de invloedssfeer van de wedstrijd begeven en mag dus ook niet achter de omheining meer gaan staan. Gedurende het restant van de wedstrijd speelt het betreffende team met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

de spelhervatting (self-pass) en de vrije slag binnen het 23-meter gebied.
Hieronder volgt een korte uitleg. E.e.a. is ook duidelijk gemaakt middels een PowerPoint Presentatie, klik hier. Bekijk de presentatie zorgvuldig (dus niet te snel doorklikken), de presentatie bevat nl. bewegende beelden.

Een spelhervatting (vrije slag, inslag, uitslag, lange hoekslag en beginslag) mag met een zogenaamde "self-pass” worden genomen. Dit geldt niet voor het nemen van een strafcorner, strafbal en bully.

De self-pass betekent dat je de bal als het ware naar jezelf mag spelen in plaats van naar een medespeler. Hierdoor zal de snelheid van het spel zeker toe gaan nemen. Wel zijn er een aantal bepalingen waaraan een self-pass moet voldoen :

•Voordat je de spelhervatting neemt moet de bal stil liggen. Je mag niet een rollende bal snel naar jezelf spelen en dan verder gaan.
•Je moet eerst duidelijk de bal een tikje geven en daarna de bal nogmaals spelen voordat je gaat drijven of dribbelen. De scheidsrechters moet dus duidelijk 2 acties van je zien. Direct met de bal aan de stick weglopen na het fluitsignaal is dus niet toegestaan.
•Je mag de bal ook met een self-pass naar jezelf spelen en daarna direct een hoge scoop geven. De bal hoeft in dit geval geen meter te rollen.
•Natuurlijk mag je een spelhervatting ook nog steeds op de "oude manier” naar een medespeler spelen. De bal moet dan wél een meter gerold hebben voordat een medespeler de bal mag spelen.

Bij een spelhervatting van de aanvallende partij binnen het 23 meter gebied bestaan er nog andere bepalingen.

•Alle andere spelers (zowel medespelers en tegenstanders) dan degene die de spelhervatting neemt moeten minimaal 5 meter afstand houden.
•De bal mag niet vanuit een spelhervatting (vrije slag, inslag of lange corner) direct de cirkel in gespeeld worden. Dit betekent dat na het nemen van de spelhervatting :
1. een andere speler van een willekeurige partij de bal moet hebben geraakt voordat de bal de cirkel in gespeeld mag worden of
2. de bal na het nemen minimaal 5 meter heeft afgelegd voordat je hem zelf de cirkel in mag spelen. Let op spelen betekent dus een 2e keer de bal slaan of pushen. De bal 5 meter laten rollen en dan zonder een 2e keer te zijn gespeeld de cirkel in laten rollen is dus niet toegestaan.
•Vrije slagen mogen niet binnen 5 meter van de cirkelrand worden genomen. Maakt de verdediger een overtreding net buiten de cirkel waar de scheids een vrije slag voor geeft moet dus de bal op minimaal 5 meter van de cirkelrand worden genomen. Bij een aantal velden is hiervoor al een gestippelde cirkel te zien die precies op 5 meter van de gewone cirkel staat. Op veel velden is dit hulpmiddel nog niet aanwezig dus zal de scheids moeten bepalen tot waar de bal moet worden teruggelegd.

 
 
 

Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn