Ons aanbod
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

Ons aanbod

Iedereen die graag wil hockeyen is welkom bij HC Alphen. Of je nu 5 bent of 50+, grote ambities hebt of gewoon lol hebt in het spelletje. 

Dit zijn de lijnen die we binnen HC Alphen aanbieden:
  • Jongste Jeugd
  • Jeugd
  • Senioren
  • Trimhockey
  • Tophockey
  • G-hockey

Aanmelden Proeftraining kan via: [email protected]

Jongste Jeugd
Vanaf 4 jaar kun je lid worden bij de hockeyclub. Voor de kinderen van 4 tot 6 jaar is er op woensdag van 16.15 - 17.15u Funkey (FUN is de KEY: sport, spel en hockey) en/of op zondag kun je komen hockeyen bij de hummels van 9.30-10.30u. Voor kinderen van 6 tot 8 jaar is er hockeytraining op woensdag van 16.15-17.15u en in het weekend spelen zij wedstrijden. De kinderen van O7 spelen eerst op zondag wedstrijdjes en later op zaterdag. Bij de leeftijd van O8 wordt competitie gespeeld op zaterdag tegen andere clubs. Kinderen van O9 en O10 trainen 2 keer per week op woensdag en vrijdag en spelen competitie op zaterdag. 

Wil je een keer komen proeftrainen, stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld dan graag: naam, achternaam, geboortedatum en contactgegevens. Dan nemen we contact met je op voor een proeftraining!

Jeugd O10 vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 10 jaar
Jeugd O9 vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 9 jaar
Jeugd O8 vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 8 jaar
Jeugd O7
vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 7 jaar
Funkey & Hummels vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 6 jaar

Jeugd
Vanaf 10 jaar gaat de jeugd spelen in elftallen op een volledig hockeyveld. Spelinzicht, techniek en samenwerken worden steeds belangrijker. De jeugdteams worden ingedeeld op leeftijd en speelniveau. Meer over teamindeling lees je hier.

Jeugd O18
vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 16 of 17 jaar
Aspiranten O16

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 14 of 15 jaar
Aspiranten O14

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 12 of 13 jaar
Aspiranten O12

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 10 of 11 jaar


Senioren
Vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 18 jaar en ouder.
Senioren kunnen kiezen tussen de reguliere competitie op zondag en trimhockey (zonder weekendcompetitie). Als je in de reguliere competitie wilt meespelen, dan hangt het van je spelniveau af in welk team je wordt ingedeeld.

Trimhockey
Trimhockey richt zich vooral op beginnende hockeyers of degenen die vroeger gehockeyd hebben en niet in het weekend willen spelen. Bij trimhockey spelen dames en heren in één team. Leeftijd is niet van belang en ook niet of je al eerder hebt gespeeld. Er wordt op maandagavond getraind van 20.30 - 22.00 uur. De trainingen bestaan uit een halfuurtje werken aan je conditie, een half uurtje techniek en een halfuurtje onderlinge wedstrijd. Er is ook een Dames Trimgroep op de donderdagochtend. Voor trimhockey betaal je hetzelfde bedrag aan contributie als voor het trainingslidmaatschap. Wil je meer weten over trimhockey bij HC Alphen? Klik dan hier.

Bij zowel de jeugd (vanaf 10 jaar) als de senioren zijn er selectieteams waarin talentvolle spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als selectieteams zijn aangewezen:
  • Dames 1 en Heren 1
  • M018-1, MO16-1, MO14-1, MO12-1, JO18-1, JO16-1, JO14-1 en JO12-1
Zowel bij de dames als bij de heren streeft de technische commissie ernaar om een tweede selectieteam te creëren.

Als er bij de jeugd in een bepaalde lijn voldoende spelers aanwezig zijn met potentieel, wordt ook het tweede team aangewezen als selectieteam. Dit wordt jaarlijks binnen de TC Hockey bepaald. 

Wil je meer weten over tophockey bij HC Alphen? Lees dan het Tophockeybeleid.

G-Hockey
HCA heeft ook een bloeiende afdeling G-hockey. G-hockey is bedoeld voor mensen die niet in een regulier team mee kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze een verstandelijke beperking hebben of een ontwikkelingsstoornis of een vorm van autisme. Onze G-hockeyers trainen op maandag van 18:00-19:00 uur. 

G-hockey heeft een eigen competitie waar (een deel van) onze G-hockeyers aan meedoen, ze werden zelfs al een keer kampioen! Wil je meer weten over G-hockey bij HC Alphen of een keertje meetrainen? Stuur een e-mail naar [email protected].

 

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn