Ons aanbod
fotoheader2.jpg header.jpg

Ons aanbod

Iedereen die graag wil hockeyen is welkom bij HC Alphen. Of je nu 5 bent of 50+, grote ambities hebt of gewoon lol hebt in het spelletje. Aanmelden voor een proeftraining kan via: [email protected]


Dit zijn de lijnen die we binnen HC Alphen aanbieden:
  • Jongste Jeugd
  • Jeugd
  • Senioren
  • Trimhockey
  • OldStars walking hockey
  • Tophockey
  • G-hockeyAanmelden Proeftraining kan via: [email protected]

Jongste Jeugd
Vanaf vijf jaar kun je hockeyen. Je komt dan bij de Hummels. De Hummels van vijf jaar trainen op zondag van 9.30-10.30. Vanaf zes jaar kom je bij de F-jes en speel je op zondag ook onderlinge wedstrijdjes.

Benjamins F
vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 7 of 8 jaar
Hummels 5 jr

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar nog geen 6 jaar

Jeugd
Naarmate de kinderen ouder worden, spelen ze op grotere velden en met grotere teams. Vanaf de D speelt de jeugd in elftallen en op een volledig veld. Spelinzicht, techniek en samenwerken worden steeds belangrijker. De jeugdteams worden ingedeeld op leeftijd en speelniveau. Meer over teamindeling lees je hier.

Jeugd A
vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 16 of 17 jaar
Aspiranten B

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 14 of 15 jaar
Aspiranten C

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 12 of 13 jaar
Aspiranten D

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 10 of 11 jaar
Aspiranten E

vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 8 of 9 jaar

Senioren
Vóór 1 oktober van het lopende verenigingsjaar 18 jaar en ouder

Senioren kunnen kiezen tussen de reguliere competitie op zondag, trimhockey en OldStars walking hockey.
Als je in de reguliere competitie wilt meespelen, dan hangt het van je spelniveau af in welk team te terechtkomt.

Trimhockey
Trimhockey richt zich vooral op beginnende hockeyers en degenen die vroeger gehockeyd hebben en niet in het weekend willen spelen.

Bij trimhockey spelen dames en heren in één team. Leeftijd is niet van belang en ook niet of je al eerder hebt gespeeld. Er wordt op maandagavond getraind van 20.30 - 22.00 uur.

De trainingen bestaan uit een halfuurtje werken aan je conditie, een half uurtje techniek en een halfuurtje onderlinge wedstrijd. Er is ook een Dames Trimgroep op de donderdagochtend.

Voor trimhockey betaal je hetzelfde bedrag aan contributie als voor het trainingslidmaatschap.

Wil je meer weten over trimhockey bij HC Alphen? Klik dan hier.
OldStars walking hockey 
OldStars walking hockey is een hit in Engeland en door het Nationaal Ouderenfonds naar Nederland gehaald. Deze wandelvariant van hockey is bedoeld voor 50+-ers die blessuregevoelig zijn en/of niet meer in staat om over een hockeyveld rond te rennen. Dankzij het Alphen Beweegt-programma Tijd voor Vitaliteit kun je starten met 10 lessen voor slechts € 50. Daarna beslis je of je lid wilt worden (trainingslid). Heb je geen stick dan kun je die lenen van de club. Bitje en scheenbeschermers zijn niet nodig, want gevaarlijk wordt het niet. 

Je hoeft niet gehockeyd te hebben om aan walking hockey mee te doen. Bij voldoende aanmeldingen kent HC Alphen een groep voor oud-hockeyers en een groep voor niet-hockeyers. Een training bestaat uit een goede warming up, desgewenst wat technische oefeningen en vooral een lekker partijtje walking hockey.  Wil je meer weten over OldStars walking hockey bij HC Alphen? Stuur een e-mail naar [email protected] of kijk op https://oldstars.nl/walking-hockey/
Wil je je graag aanmelden? Ga naar https://www.alphenbeweegt.nl/aanmelden-walkinghockey/
Bij zowel de jeugd (vanaf D) als de senioren zijn er selectieteams waarin talentvolle spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Als selectieteams zijn aangewezen:
  • D1 en H1
  • MA1, MB1, MC1, MD1, JA1, JB1, JC1 en JD1

Zowel bij de dames als bij de heren streeft de technische commissie ernaar om een tweede selectieteam te creëren.

Als er bij de jeugd in een bepaalde lijn voldoende spelers aanwezig zijn met potentieel, wordt ook het tweede team aangewezen als selectieteam. Dit wordt jaarlijks binnen de TC Hockey bepaald. Vaak zijn de MB2, MC2 en MD2 ook selectieteams.

Wil je meer weten over tophockey bij HC Alphen? Lees dan het Tophockeybeleid.

G-Hockey
HCA heeft ook een bloeiende afdeling G-hockey. G-hockey is bedoeld voor mensen die niet in een regulier team mee kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze een verstandelijke beperking hebben of een ontwikkelingsstoornis of een vorm van autisme. Onze G-hockeyers trainen op maandag van 18:00-19:00 uur. 

G-hockey heeft een eigen competitie waar (een deel van) onze G-hockeyers aan meedoen, ze werden zelfs al een keer kampioen! Wil je meer weten over G-hockey bij HC Alphen of een keertje meetrainen? Stuur een e-mail naar [email protected].

 

Aanmelden Proeftraining kan hier via het inschrijfformulier:

 

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn