Nieuwsbericht
fotoheader2.jpg header.jpg
Communicatie

Eikenprocessierups

Nieuws afbeelding 8-4-2019

Naar aanleiding van een melding van een bezorgde bezoeker wil ik jullie wijzen op het volgende. 

De eikenprocessierups heeft zich gevestigd in het Zegerslootgebied. Medewerkers van de gemeente houden voor ons de eikenprocessierups in dit gebied in de gaten. Signaleren zij een nest dan wordt dit z.s.m. verwijderd. Helaas maakt de processierups in sommige gevallen ook grondnesten. Deze nesten zitten soms onder het gras in de stamvoet van bomen en zijn heel lastig te detecteren. De melding die bij ons is gedaan betreft het feit dat een hond waarschijnlijk op een verlaten grondnest is gestuit en daar heel ziek van is geworden.

 

Het is helaas niet te voorkomen dat de gemeente de aanwezigheid van een nest mist en dat dergelijke incidenten, hoe vervelend ook, plaatsvinden. Omdat we nu weten dat op deze locatie (net na het bruggetje als je het HCA terrein oploopt) een dergelijk nest aanwezig was lopen medewerkers van de gemeente deze week de betreffende locatie na (een straal van ongeveer 50 meter rond het bruggetje). Mochten zij nog nesten zien dan worden die verwijderd. 

 

Let dus op met het uitlaten van de hond in dit gebied, oude nesten bevatten vaak nog brandharen. Mocht er onverhoopt nog een nest gevonden worden, raak dit dan niet aan of probeer het niet zelf te verplaatsen. Ik adviseer contact met de gemeente op te nemen via 14-0172 en via een  melding de locatie van het nest door te geven.

 


Misschien goed om naar aanvullende informatie te verwijzen zoals

https://www.ggdhm.nl/thema-s/item/zomer/eikenprocessierups

of

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eikenprocessierups


Met vriendelijke groet,


Sandra Habets

Voorzitter 

 
 

Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn