Nieuwsbericht
fotoheader2.jpg header.jpg
Communicatie

Laddercompetitie HC Alphen

Nieuws afbeelding 17-10-2020

Beste allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk hebben vernomen zijn de hockeycompetities momenteel stilgelegd. Gelukkig heeft de overheid voor kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid open gehouden om te blijven trainen in teamverband en om onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club te organiseren.

Om lekker in ons wedstrijdritme te blijven hebben we binnen HCA een laddercompetitie opgezet. Vanaf na de herfstvakantie (voor de teams die kunnen beginnen we al op 24 oktober) geven we hiermee alle jeugdteams de mogelijkheid om wekelijks wedstrijden te blijven spelen (Helaas allemaal zonder publiek).

Hoe werkt het?

1. We hebben om te beginnen onze jeugdteams op sterkte ingedeeld over 9 treden van de ladder:

Ladder

Teams

1

JA1

MA1

MA2

JA2

2

JB1

MB1

MA3

MA4

3

MB2

MB3

JC1

JB2

4

MC1

MC2

MB4

JB3

5

MB7

MC3

JD1

MB5

6

MB6

MB8

MC4

MD1

7

MD2

JC2

MC5

JD2

8

MD5

MD4

MD3

JD3

9

MC6

MD6

MD7

Mix E

  1. Elk team wordt wekelijks tegen een team van de trede boven of onder zich ingedeeld (bijvoorbeeld MB1 tegen MA2, etc.), zodat er de ene week een grote uitdaging wacht tegen een sterk team en de volgende week mogelijk tegen een minder sterk team wat nieuwe tactieken/opstellingen uitgeprobeerd kunnen worden. Bij de indeling van de wedstrijden wordtwel steeds opgelet dat het voor beide teams ‘nuttig’ moet zijn om tegen elkaar te spelen, zodatook de selectie- en opleidingsteams kunnen blijven werken aan de ambitie die ze met elkaar hebben.

  2. Teams nemen elk 1 scheidsrechter mee.

  3. Bij de indeling van de wedstrijden over de dag proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de speeltijden van coaches en de mogelijkheid om bij elkaar spelers te laten invallen indien nodig.

  4. Uitslagen worden doorgegeven aan de lijn-coördinator. Indien een team van de lagere trede wint van een team uit de hogere trede, of bij een gelijkspel, wisselen ze van plek op de ladder. Indien het team uit de hogere trede wint blijven beide teams op dezelfde trede staan.

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn