Nieuwsbericht
fotoheader2.jpg header.jpg
Corona Commissie

senioren mogen weer trainen (aangepaste training)

Nieuws afbeelding 23-11-2020

Beste senioren,

Waar we eerder hoopten dat de competitie na een paar weken zou worden opgepakt, ziet het er nu naar uit dat de competitie voorlopig niet wordt hervat. Daarom hebben we bij HC Alphen besloten dat we alle seniorenteams vanaf maandag weer mogelijkheden willen bieden om aangepaste trainingen te doen, zodat jullie toch gezamenlijk kunnen sporten. Dit kan een aangepaste hockey- of conditietraining zijn. We hebben al jullie trainers en aanvoerders hier al over geïnformeerd, met daarbij het verzoek om door te geven of jullie wel of geen gebruik willen maken van die mogelijkheid. Wij kunnen hier dan rekening mee houden bij de definitieve indeling van de velden.

Aangepast trainen betekent dat jullie kunnen trainen onder de hieronder vermelde voorwaarden. We verwachten dat jullie je daar als team aan houden. HC Alphen heeft op dit moment een goede naam en het vertrouwen van de gemeente als het gaat om verantwoord sporten binnen de geldende corona-maatregelen. Alleen door op deze voet verder te gaan, kunnen we met elkaar blijven sporten.


 • Hou je aan basisregels die bij jullie allemaal wel bekend zijn. Regelmatig handen wassen, in je elleboog niezen en als jij of een van jouw gezinsleden zich niet goed voelt blijf je thuis.

 • Het allerbelangrijkste is dat je ten allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar blijft houden.

 • Kom pas vlak voor aanvang van je training naar de club en betreedt het veld pas nadat het voorgaande team het veld heeft verlaten.

 • Verlaat de accommodatie direct nadat je training is geëindigd.


 • Als jullie kiezen voor een conditietraining stellen de spelers zich op langs de zijlijn en doe je oefeningen richting de andere zijlijn. Uiteraard altijd met 1,5 meter tussenruimte.

 • Als jullie kiezen voor een hockeytraining mag dat in groepen van maximaal 4 spelers.

  • Deze 4 spelers moeten tijdens de oefeningen altijd 1,5 meter afstand houden.

  • De groepen moeten onderscheidend van elkaar zijn door verschillende kleuren shirts (vooraf moet er dus een indeling gemaakt worden wie in welke groep traint en met welke kleur shirt).

  • Het veld moet in vakken verdeeld worden. De trainer gaat in het midden staan zodat hij/zij iedereen kan bereiken. De trainer mag zich niet in de vakken begeven.

  • Per half veld kunnen er maximaal 4 vakken (achtste delen dus) worden gebruikt, zodat er maximaal 16 spelers kunnen trainen (dit is inclusief keeper).

  • Als je een heel veld tot je beschikking hebt kun je 6 vakken uitzetten en kunnen er maximaal 24 spelers (inclusief keeper) trainen.


 • Zowel het clubhuis als de kleedkamers zijn gesloten. Het clubhuis is alleen geopend via de achterzijde om ijs te verkrijgen en alleen via de voorzijde voor toegang naar het toilet.

 • We hebben bij HC Alphen een Coronacommissie ingesteld die samen met het bestuur toezicht houdt op een juiste uitvoering. Volg hun aanwijzingen op.

We beseffen dat deze manier van trainen niet optimaal is, maar in ieder geval biedt deze oplossing jullie de mogelijkheid om elkaar weer te zien en gezamenlijke te sporten op het hockeyveld. Voor de kerstvakantie hebben jullie nog 3 weken. Vanaf 12 december is de club gesloten en vanaf maandag 4 januari kunnen de trainingen weer worden hervat.

Veel succes en veel plezier daarmee.Namens de Corona commissie en het bestuur:

Met vriendelijke groeten


Pierre Captein
Voorzitter TC Hockey

mobiel 06-28886826


Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn