Nieuwsbericht
Hockeydome binnen 2.jpg Hockeydome buiten.jpg
Communicatie

Vrijwilliger stelt zicht voor; Steffelien, onze nieuwe Secretaris

Nieuws afbeelding 23-12-2022
Sinds 2008 loop ik rond bij HCA en in de loop der jaren valt het me elke keer weer op hoeveel vrijwilligers betrokken zijn bij de club. In eerste instantie zie je de vrijwilligers waar je als ouders mee te maken krijgt als je kind begint met hockey (trainers, lijnco’s, scheidsrechters, managers). 

Daarna blijkt dat ook de bar niet vanzelf draait en merk je dat ook daarachter een hele batterij vrijwilligers actief is. Ook zijn er commissies en vrijwilligers die zich bezighouden met keepers, activiteiten, accommodatie, sponsoring, communicatie, wedstrijdsecretariaat, ledenwerving en -administratie, financiën, sportiviteit en ik vergeet er vast nog een paar.  

De laatste maanden worden er regelmatig oproepen gedaan voor vrijwilligers, want hoe fijn is het als alles geregeld is rondom de hockeytrainingen- en wedstrijden! Een van de vrijwilligersfuncties die nog steeds niet vervuld was, was die van secretaris. Mijn vrijwilligersfunctie die ik de afgelopen 10 jaar heb vervuld was afgelopen en dat heeft mij doen besluiten om deze voor mij nieuwe taak op mij te nemen. Vele jaren heb ik kunnen profiteren van al het werk wat er verzet werd door vrijwilligers waar door mijn 3 kinderen en ik lekker konden hockeyen. Het werd tijd om mijn steentje bij te dragen aan deze vereniging. 

Tijdens de play-offs voor Super-B in seizoen 2017/2018 ging mijn groen-witte HCA hart een beetje sneller kloppen. Met bussen gingen we naar Schiedam, alwaar de jongens van de B1 uit volle borst werden aangemoedigd door een grote menigte, waaronder mijn partner die zijn HCA hockeypolo van 30 jaar geleden weer uit de kast had gehaald. Een meisje naast me, uit Rijswijk, gaf aan jaloers te zijn op de steun en sfeer die werd gecreëerd door de supporters van HCA. En ik dacht: ja, inderdaad! Dezelfde sfeer heb ik ook gezien bij de Silver/Gold Cup wedstrijden van Heren 1. Voor deze club, met zoveel enthousiasme, ben ik bereid wat vrije tijd in te leveren, betrokken te zijn en de gang van zaken te ondersteunen. 

Wil je ook laten zien hoe groot je groen-witte HCA hart is en heb je wat tijd over? Meld je ook aan als vrijwilliger! Wellicht weet je al heel goed wat je zou willen doen en pik je de juiste vrijwilligersfunctie voor jou er zo tussenuit. 

Mocht je nog twijfelen wat bij jou past, we denken graag met je mee. Ik vind het best spannend, maar kan zelfs op deze korte termijn al zeggen, het is de moeite waard. 
Zien we je snel? 

Met sportieve groet,

Steffelien
Secretaris HC Alphen

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn