Vrijwilligerstaken
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

Vrijwilligerstaken

Bij HC Alphen houden we samen de club draaiend. Meer dan 150 vrijwilligers zijn actief in bestuur, commissies, als trainers of als scheidsrechters. Daarnaast zijn er teamtaken en levert elk lid (of ouder/verzorger van lid) een bijdrage door het draaien van een verplicht aantal diensten als gastheer/vrouw of barmedewerker.

 
Wat verwachten we van (ouders van) leden?

Teambegeleiders
Een team heeft minimaal een coach en een teammanager. Tijdens de jaarlijkse Let’s roll-sessies in juni worden taken voor het aankomende seizoen door ouders onderling verdeeld. Zo zijn de teams na de zomer startklaar voor het nieuwe seizoen. De coach zorgt voor de opstelling en de aanwijzingen op het veld. Voor de coaches is er regelmatig een coach-de-coachavond om zijn of haar kennis en vaardigheden verder te verbeteren. De teammanager zorgt voor de verdeling van taken, zoals het meenemen van fruit voor tijdens de rust en het rijden naar uitwedstrijden. Soms organiseert de teammanager ook het team-uitje.

 
Verplichte vrijwilligerstaken 
Elk lid (of ouder/verzorger van lid) levert een bijdrage in de vorm van drie diensten als gastheer/vrouw of achter de bar. Je wordt hiervoor ingedeeld, maar kunt ook jezelf indelen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Dit kan via Mijn HCA op de website. Verzuim van een taak levert een boete van € 25 op.

Vrijwilligerswerk
HC Alphen kan niet bestaan zonder de inzet en het enthousiasme van al onze vrijwilligers. Wil jij ook een bijdrage leveren? Bedenk waar jouw interesse, kennis, vaardigheden en talenten liggen en neem contact op met [email protected] om te kijken wat jij voor onze club kunt betekenen. We bedanken onze vrijwilligers elk jaar tijdens een Dank-je-wel-avond met borrel en hap.