hca zaalhockey
fotoheader1.jpg fotoheader2.jpg

hca zaalhockey

HCA Zaalhockey 2017-2018

 
Welke teams gaan de zalen in?

Heren 1, 3
JA1, JA2, JA3
JB1, JB2
JC1, JC2, JC3
JD1, JD2, JD3
JE1 t/m JE5
JF1 t/m JF3

Dames 1, 2, 3, 4
MA1, MA2, MA3, MA5
MB1 t/m MB9
MC1 t/m MC8
MD1 t/m MD8
ME1 t/m ME10
MF1 t/m MF3

Lijnco’s/coaches/managers is gevraagd niet meespelende teams en/of namen van niet meespelende teamleden vóór 12-10-2017 door te geven.


De trainingen starten op 27 november en eindigen op 16 februari.


De wedstrijden:

Competitiewedstrijden worden op zaterdag én zondag gespeeld (ook voor de jeugd).
De wedstrijden starten op 8 december en eindigen op 18 februari.


De trainingslocaties:

  • Sporthal De Rijnstreekhal, Dillenburg 1, Alphen aan den Rijn  
  • Sporthal Oudendijk, Bateweg 78, Woubrugge 
  • Sporthal De Arena, Diamantstraat 29-31, Alphen aan den Rijn 
  • Poelgeesthal, vrijetijdscentrum Ridderhof, Arie Hogenespad 1, Koudekerk aan den Rijn
  • Gymzaal Verdihof, Verdihof 25, Alphen aan den Rijn
  • Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, Leimuiden
  • Sporthal De Hertogshal, Oud Adeselaan 40, Rijpwetering

Extra zaalhockey contributie 2017-2018:

€ 68,50 per teamlid (jongste) jeugd en €70,00 per teamlid senior.
Deze extra zaalhockey contributie int HCA eind november door middel van de gebruikelijke incasso en is vastgelegd bij de laatste ALV. 


Hoe te handelen vóór en ná de zaaltraining: 

• De planning van de trainingen in de zaal is heel strak. Dit betekent dat de toegewezen tijd de tijd is die een team krijgt en niet meer. Voor de teams die als eerste op een dag ingepland staan geldt dat zij de balken neerleggen. Bij de Jongste Jeugd en de D teams vragen we hiervoor de hulp van de ouders. 
Voorafgaand aan die eerste training kan er een andere sport gebruik maken van de zaal, wij vragen alle teams hier rekening mee te houden en niet de zaal in gebruik te nemen voordat zij klaar zijn. 
Het laatste team dat traint, dient de balken op te ruimen en op te bergen zoals door de beheerder gewenst.
• De zaal wordt afgesloten door de zaalbeheerder (Koudekerk, Woubrugge, Rijpwetering en Leimuiden) of conciërge (Arena en Rijnstreekhal). De zaal Verdihof wordt door de "trainer Jongste Jeugd” en "trainer keepers” zelf afgesloten middels een verkregen sleutel.
• Mocht het zo zijn dat een team niet gaat trainen en er wel tijd gereserveerd is dan dient dit zo spoedig mogelijk aan de zaalcommissie door gegeven te worden. Een ander team kan dan wellicht gebruik maken van de vrij gekomen ruimte. Elk uur kost namelijk behoorlijk wat geld.


Zaaluitrusting en materialen spelers en keepers:

A) In de zaal dienen alle spelers een handschoen aan hun linkerhand te dragen, dit is verplicht. Bij voorkeur een handschoen met duim. Tevens verplicht: gebitsbescherming en scheenbeschermers.
B) Het is verplicht om stevige zaalschoenen te gebruiken die geen zwarte zolen mogen hebben.
C) Voor zaalhockey wordt gebruik gemaakt van een zaalstick. Deze is lichter en platter van formaat dan een reguliere veldhockeystick waarmee niet gespeeld mag worden. Deze stick is te verkrijgen in elke goed uitgeruste sportzaak.
D) Voor alle zaalhockeykeepers (en hun coaches): er worden reguliere legguards en klompen gebruikt. Er moeten voor de klompen wel andere riempjes gebruikt worden, riempjes met gespen mogen namelijk niet. Het afplakken van de metalen gespen ook niet, het kan zo maar zijn dat de keeper de wedstrijd wordt ontzegt tot zij/hij de bandjes heeft vervangen. Dit gaat steeds sterker gecontroleerd worden! Legguard-hoezen worden alleen verstrekt aan de vaste keeper (deze zijn niet verplicht!).
E) Bij voorkeur wordt de wedstrijd gespeeld met een zaalhockeybal. Dit seizoen starten we voor het eerst met deze hiervoor aangekochte ballen bij de trainingen.
F) Elk team D-jeugd en ouder vindt in de week van 13 november in de keeperkluis een zakje met de indoorballen, klompriempjes en als het team een vaste keeper heeft een set legguard-hoezen. De vaste keeper is verantwoordelijk voor de riempjes en hoezen en de coach voor de ballen. Wanneer er geen vaste keeper is dan is de coach verantwoordelijk voor ál het materiaal.
G) Elk Jongste Jeugd-team ontvangt een tasje met ballen, hoedjes en hesjes waarmee getraind én gespeeld wordt. Deze wordt uitgereikt op (bij schrijven) 22 november op een avond voor de teams, hou de HCA-agenda in de gaten! Al deze (JJ)-teams trainen dus níet vanuit de kliko, het neemt het eigen tasje materiaal mee naar training én wedstrijd!
H) Elk niet-Jongste Jeugd team én de keepers trainen vanuit een kliko (Arena, Rijnstreekhal, Verdihof) of tas (Koudekerk en Woubrugge, vraag de beheerder).
I) Elk seniorteam traint vanuit een verkregen tas (v.a. de week van 13 november in de keeperkluis of kast) als afgesproken met de begeleiding of lijnco. Het team traint níet vanuit de tas of kliko uit de zaal.
J) Hou elke tas of kliko gevuld, ruim al tellend netjes op: immers je benadeelt jezelf of de volgende trainer/training als er materiaal verdwijnt.


Zaalbegeleiding:

Wat wordt er (beknopt) verwacht van de zaalbegeleiding tijdens wedstrijden (zie "Belangrijke info” hieronder): 
A) Per wedstrijd dient ieder team een scheidsrechter te leveren. Dit moet het team zélf regelen!
B) De wedstrijden worden in zalen verspreid door heel Zuid Holland gespeeld. Ook regelmatig in Alphen aan den Rijn in enkele zalen.
C) Elke speelronde met drie teams is er één team dat verantwoordelijk is voor de zaalleiding. Meestal speel je dan de eerste en derde ronde.
D) De zaalleiding is verantwoordelijk voor het op tijd aanvangen van de wedstrijden.
E) Zij houden het scoreverloop van de wedstrijd bij.
F) Zij geven halverwege de wedstrijd aan dat de scheidsrechters moeten wisselen van helft.
G) Zij zorgen ervoor dat de kleedkamers daarvoor worden gebruikt waarvoor ze zijn, dus niet hockeyen in de kleedkamer.
H) Indien zij de eerste hockeywedstrijd zijn van die dag dienen zij de balken (te laten) neerleggen.
I) Indien zij het laatste team zijn moeten zij de balken door het team laten opruimen.
J) Het Digitale Wedstrijdformulier wordt ook in de zaal gebruikt voor alle teams, eventuele opmerkingen dient de scheidsrechter hier op te plaatsen. 


Belangrijke informatie:
Belangrijke mailadressen:

Voor alles rond de zaal dat niet te maken heeft met het materiaal: [email protected]
Denk aan: trainers, teams, zalen.

Voor alles dat te maken heeft met het materiaal: [email protected]
 
 
 

Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn