Scheidsrechters
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

Scheidsrechters

HC Alphen vindt het belangrijk dat wedstrijden goed worden geleid en gefloten. Een goed verloop van de wedstrijd draagt bij aan meer spelplezier voor alle spelers.

De scheidsrechterscommissie zet zich in om clubscheidsrechters op te leiden, te begeleiden en te ondersteunen waar mogelijk. Fluiten is een sport op zich, maar om scheidsrechter te worden, hoef je geen ervaren hockeyer te zijn. Iedereen kan de kunst van het fluiten leren. Het begint met goede basiskennis van de regels.

Een uitgebreide toelichting kun je vinden in het Arbitrageplan.Vanaf 2e jaars B zijn alle spelers verplicht een clubscheidsrechterkaart (C-kaart) te hebben, met uitzondering van trimhockeyers. Zonder scheidsrechterkaart mogen zij niet spelen. 

Gedurende het seizoen volgen alle 1e jaars B-jeugdspelers de scheidsrechtercursus om hun kaart te halen. Alle spelers met een scheidsrechterkaart worden 4 tot 5 keer per seizoen opgeroepen om een wedstrijd te fluiten. Als je wordt ingedeeld om te fluiten, ontvang je ruim van tevoren een mailtje met informatie over de wedstrijd. In het wedstrijdschema kun je ook terugvinden welke scheidsrechter welke wedstrijd fluit.Lijkt het je leuk om te fluiten, maar zit je nog niet in de B?
Stuur dan een mail naar [email protected]

Senioren
Ook voor senioren is het hebben van een clubscheidsrechterskaart en het fluiten van wedstrijden verplicht. Senioren kunnen wel binnen hun team afspraken maken over een andere verdeling van fluitbeurten, waarbij een geselecteerde groep meer fluitbeurten op zich wil nemen. Ieder teamlid blijft mede verantwoordelijk voor het fluiten. De captain zorgt dat het team aan alle fluitverplichtingen voldoet. Spelende leden die niet fluiten, vullen hun vrijwillige bijdrage aan de club op een andere manier in. Ben je seniorlid en heb je nog geen scheidsrechterskaart? Geef je op voor de scheidsrechterscursus via [email protected] 
Ben je nieuw lid en je kaart kwijt? Vraag je kaartnummer op bij de vereniging waar je examen hebt gedaan. Met dit kaartnummer kan een vervangende kaart voor je worden aangevraagd. De hieraan verbonden kosten van € 17,50 komen voor eigen rekening.

Ouders
Ook voor ouders is het goed om spelregelkennis te hebben. Het kijken naar een hockeywedstrijd wordt daardoor leuker en er is meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechters. Vanzelfsprekend zijn ouders die na het halen van het spelregelexamen actief willen worden als scheidsrechter van harte welkom!Lijkt het je leuk om meer spelregelkennis te hebben? Geef je dan op voor de scheidsrechterscursus via [email protected]

CS+ opleiding
Speciaal voor talentvolle scheidsrechters die fluiten leuk vinden en graag beter willen worden bestaat de CS+ opleiding. Zie voor meer informatie CS+ opleiding.
 

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn