Gedragscode & Vertrouwenspersoon
fotoheader2.jpg header.jpg

Gedragscode & Vertrouwenspersoon


HC Alphen wil een club zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Toch kan het gebeuren dat je iets vervelends meemaakt bij de club. Soms kun je dat zelf oplossen, met hulp van een teamgenoot, lijnco, ouder of coach. Maar er zijn ook situaties waarin je liever praat met iemand die helemaal onafhankelijk is. Voor die situaties hebben we een vertrouwenspersoon. Dat is Olaf Plinck. Hij stelt zich hier aan jullie voor:

Ik ben getrouwd met Pascalle, woon in Langeraar en vader van een bij HC Alphen hockeyende dochter. Sinds kort ben ik als 1 van de 2 vertrouwenspersonen verbonden aan onze vereniging. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich (sociaal) veilig voelt binnen de club en met plezier kan hockeyen. Maar soms zijn er helaas zaken die echt niet door de beugel kunnen of waar je veel moeite mee hebt. Dan kan het helpen om met iemand te praten die helemaal onafhankelijk is, die naar je luistert en je kan helpen het veilige gevoel en het plezier terug te brengen.

 Je kunt voor allerlei zaken bij mij terecht. Denk aan kwesties rond seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. Iedereen kan mij benaderen: jeugdleden, ouders, begeleiders, coaches, trainers lijnco‚Äôs, teammanagers en seniorleden. Ik heb geen enkele relatie met het bestuur en ben dus volledig onafhankelijk.

 Misschien goed te weten dat ik in mijn werk als teammanager Arbeid Juridisch & Integriteit op de afdeling Personeel en Organisatie bij de Rijksoverheid ook te maken heb met ongewenst gedrag, seksuele intimidatie of conflicten. Ervaring leert dat door middel van het voeren van het goede gesprek hierover het meeste kan worden opgelost. Dat is dan ook altijd de eerste stap. Maar als dat niet genoeg is, kan ik je informeren over de volgende stappen. Bijvoorbeeld welke procedures je dan kan volgen en bij welke instantie je terecht kunt. 

 Heb je te maken met een vervelende situatie en wil je daarover praten met mij? Stuur mij een e-mail. Dan neem ik contact met je op. 

Uiteraard zijn alle gesprekken, contacten, correspondentie, mailberichten etc vertrouwelijk en blijft iets tussen jou en mij. Informatie delen kan en mag pas nadat jij daarvoor schriftelijk toestemming hebt gegeven.