Gedragscode & Vertrouwenspersoon
fotoheader2.jpg header.jpg

Gedragscode & Vertrouwenspersoon

HC Alphen wil een club zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Toch kan het gebeuren dat je iets vervelends meemaakt bij de club. Soms kun je dat zelf oplossen, met hulp van een teamgenoot, lijnco, ouder of coach. Maar er zijn ook situaties waarin je liever praat met iemand die helemaal onafhankelijk is. Voor die situaties hebben we een vertrouwenspersoon. Dat is Bas van Batenburg. Hij stelt zich hier aan jullie voor:

"Ik ben vader van een zoon en een bij HC Alphen hockeyende dochter, en getrouwd. Sinds 2014 ben ik als vertrouwenspersoon verbonden aan onze vereniging. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt binnen de club en met plezier kan hockeyen. Maar soms zijn er helaas zaken die echt niet door de beugel kunnen of waar je veel moeite mee hebt. Dan kan het helpen om met iemand te praten die helemaal onafhankelijk is, die naar je luistert en je kan helpen het veilige gevoel en het plezier terug te brengen. Je kunt voor allerlei zaken bij mij terecht. Denk aan seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. Iedereen kan mij benaderen: jeugdleden, ouders, begeleiders, coaches, trainers en seniorleden. Ik heb geen enkele relatie met het bestuur en ben dus volledig onafhankelijk.

In mijn werk als advocaat heb ik veel te maken met conflicten. Ervaring leert dat de meeste conflicten door middel van een goed gesprek kunnen worden opgelost. Dat is dan ook altijd de eerste stap. Maar als dat niet genoeg is, kan ik je informeren over de volgende stappen. Bijvoorbeeld welke procedures je moet volgen en bij welke instantie je terecht kunt. 

Heb je te maken met een vervelende situatie en wil je daarover praten met mij? Stuur me een e-mail. Dan neem ik weer contact op met jou.”

 

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn