hockey_afgelastingen
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

hockey_afgelastingen


Procedure afgelastingen

Veldhockey
Wegens winterse weersomstandigheden kan het zijn dat wedstrijden buiten worden afgelast. Er kan centraal door de KNHB dan wel decentraal door verenigingen worden besloten dat een wedstrijd niet doorgaat. Updates over afgelastingen komen altijd op de HC Alphen website én in de HC Alphen App te staan. Het is verstandig om bij koud weer deze berichtgeving in de gaten te houden. Enkel het wedstrijdsecretariaat van de thuis spelende club of de KNHB kunnen besluiten dat een wedstrijd niet doorgaat. Coaches en managers kunnen dit niet zelf bepalen of onderling regelen. 

Communicatie over de afgelastingen door de bond gaan altijd volgens het volgende vaste tijdspad: 
  • Als de avond voorafgaand de wedstrijd dag al besloten kan worden of een wedstrijdronde niet doorgaat, dan valt dit besluit voor 20.00 uur. 
  • Een eerste update volgt daarna op de wedstrijddag om 7.00 uur. 
Afgelastingen door verenigingen volgen het volgende tijdspad:
  • Keuringsmoment 1: 6.30 uur op de wedstrijd dag, uiterlijke communicatie om 7.00 uur voor de wedstrijden met aanvangstijd voor 10.30 uur.
  • Keuringsmoment 2: 8.00 uur op de wedstrijd dag, uiterlijke communicatie om 8.30 uur voor de wedstrijden met aanvangstijd tussen 10.30 uur en 13.00 uur.
  • Keuringsmoment 3: 10.30 uur op de wedstrijd dag, uiterlijke communicatie om 11.00 uur voor wedstrijden met een aanvangstijd na 13.00 uur.

Zaalhockey
Afgelastingen voor zaalwedstrijden vinden enkel plaats wanneer er te veel risico is om de weg op te gaan of wanneer een accommodatie niet beschikbaar is. Wanneer een eerste wedstrijd van een wedstrijd blok binnen de tijd van afgelastingen valt, dan vervallen de overige wedstrijden van dat blok ook. De zaal wedstrijden worden voornamelijk door de KNHB afgelast en zelden door verenigingen zelf.