Kleding en materialen
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

Kleding en materialen

Tijdens trainingen mag je dragen wat je wilt, maar tijdens wedstrijden draagt iedere speler het HC Alphen-tenue (groen-wit HC Alphen-shirt, zwarte broek/rokje en witte HC Alphen-sokken). Wanneer het tenue van de tegenstander bij een uitwedstrijd te veel op het HC Alphen-tenue lijkt, dan past het HC Alphen-team het tenue aan naar het UIT-shirt met zwarte kousen. Dit komt weinig voor.

Tijdens het spelen is het belangrijk dat je goede schoenen aan hebt. Hockeyschoenen zijn speciaal gemaakt om op kunstgras snelle en krachtige bewegingen te maken. De noppen onder de schoenen zorgen voor grip. Goede vering is ook erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je snel op tempo kunt komen.

Het tenue, een stick en schoenen zijn te koop bij Hockeyzaak, één van onze hoofdsponsors. Je krijgt bij Hockeyzaak 10% korting op sticks en schoenen. Ook het UIT-shirt is bij Hockeyzaak te koop.


Clubmaterialen in bruikleen
Elk team krijgt ballen, trainingsmaterialen, een keepersuitrusting en soms ook maskers in bruikleen van de club. Deze materialen zijn zeer kostbaar. Elk team is er gezamenlijk verantwoordelijk voor dat alles aan het eind van het seizoen volledig en heel terugkomt. Raken er spullen kwijt of gaan ze kapot door onzorgvuldig gedrag, dan kan de club beslissen dat het team de kosten draagt voor vervanging van de spullen. Wil je contact opnemen met de materialencommissie, omdat bijvoorbeeld jouw team nieuwe ballen nodig heeft, is de rits van jouw trainingsbroek kapot of zijn jouw legguards te klein geworden? Dit kan je melden door middel van dit formulier

Een prijslijst van de hockeymaterialen vind je hier. Bij diefstal van materialen moet je aangifte doen bij de politie en melding hiervan maken bij de materiaalcommissie.

De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor het beheer van alle hockeymaterialen van HC Alphen. Voor vragen over materialen kunt u contact opnemen via [email protected] . Informatie over trainings- en wedstrijdmaterialen voor de teams vind je hier.  Wil je weten waar de keepersuitrusting uit bestaat, waar het voor dient en hoe je ermee om gaat, klik dan hier.

Verplichte bescherming
Zowel bij de training als bij de wedstrijden zijn scheenbeschermers verplicht. Zonder scheenbeschermers mag je het veld niet op. Bij de wedstrijden is ook het dragen van een bitje verplicht. Wij raden aan ook bij de training een bitje te dragen.

Een aantal keer per seizoen is er bij HC Alphen een ‘hapdag’ voor een bitje op maat. Dit wordt verzorgd door Tandheelkundig Centrum Vitalis. Data worden aangekondigd op de site en in de nieuwsbrief. Een bitje op maat is duurder, maar heeft een aantal voordelen. Het heeft namelijk een perfecte pasvorm en blijft dus goed zitten. Daarnaast kun je er beter mee slikken, ademen én praten. Standaard bitjes (boil-and-bite) zijn goedkoper en kun je kopen bij de club of bij een sportwinkel.

Keepers dragen de keepersuitrusting die het team in bruikleen krijgt van de club: hoofdbescherming, body-protector, beenbeschermers (legguards) en klompen. 

Winter
Als het koud is, kun je thermo-ondergoed of een legging onder je broek of rokje dragen. Een shirt met lange mouwen onder je HC Alphen-shirt is ook toegestaan. Antisliphandschoenen zijn warm, dempen trillingen en zorgen voor goede grip.

Zaal
Bijna alle teams spelen in de periode december-februari zaalhockey. In de zaal draag je stevige indoorschoenen (geen zwarte zolen, geen noppen) en gebruik je een andere stick. Een indoorstick is lichter en platter dan een normale hockeystick. Verder draag je een handschoen aan je linkerhand ter bescherming. Bij voorkeur is dit een handschoen met duim.  
 

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn